sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Raskaustesteistä

Olen laskeskellut, että lapsettomuusurani aikana olen vastaanottanut noin 50 kuukautiset. Alkuaikoina harmitti suuresti aina niiden alkaessa, silloin uskoin vielä luonnolliseen raskauteen. Siltikään en ole koskaan ollut mikään raskaustestien suurkuluttaja. Muistaakseni kaksi kertaa tein raskaustestin ennen lapsettomuushoitojen alkua. Tuolloin kuukautiset olivat kai muuten vaan myöhässä, eli yhtä viivaa näytti.

En voi tässä tehdä kattavaa selvitystä, mitkä testit ovat parhaita. Olen käyttänyt testejä niin vähän. Muistaakseni apteekin tuplapakkauksen Clinic -testejä olen ostanut useimmiten kun lapsettomuushoitojen päätteeksi on testattava tulos. Varmaan ihan hyviä testejä, mutta siitä huonoja, että aina tulee negatiivinen :)

Olen muistaakseni vain kerran ostanut Clearblue digital -raskaustestin. Tämä tapahtui kesällä Kreikassa. Olimme lomamatkalla testaamisen aikaan. Tämä olikin huvittavin raskaustestinostokokemus. Lomakohteessamme oli pieni apteekki, jossa oli aina paljon porukkaa. Minun vuoroni tullessa, minua palveli keski-ikäinen mies, joka onneksi puhui ihan hyvin englantia. No tiskin alta sitten kaivettiin ilmeisesti ainoa heidän myymänsä raskaustesti eli Clearblue digital. No siinä oli sitten kreikankieliset ohjeet pelkästään, joten mies katsoi velvollisuudekseen selostaa minulle englanniksi seikkaperäisesti, kuinka testi tehdään. Jotenkin tilanne ahtaassa apteekissa kreikkalaismiehen selostusta kuunnellessa tikun uittamisesta virtsassa oli äärimmäisen huvittava. :) No sekin testi oli sitten negatiivinen eikä johtunut siitä, etten olisi ymmärtänyt ohjeita.

Noniin, nämä jutut tulivat mieleeni kun deadline lähestyy. Tämän hoidon testipäivä on torstaina 10.3. Neljän päivän päästä. En sitä nyt erityisen paljon ole ajatellut, mutta vähän kuitenkin. En aio tehdä useampaa testiä. Aion tehdä yhden testin tuona oikeana testipäivänä. Sitä vain mietin, pitäisikö törsätä rahaa huvikseen vaikka Clearblue -testiin. Huonolla tuurilla tämä saattaa olla elämäni viimeinen raskaustesti, jos vaikka pakastealkiot kupsahtavat kaikki. Pitää siis ottaa kaikki irti tästä kokemuksesta. Pitää miettiä ja käydä hakemassa torstaiaamuksi ainakin joku testi. Niin ja olo on täysin normaali, ei mitään oireita siitä, että raskaus olisi käynnistynyt. Olen varautunut taas negatiiviseen tulokseen, mutta saa nähdä miten siihen sitten taas käytännössä reagoi.

2 kommenttia:

  1. Voi jospa se olisikin viimeinen raskaustesti ja positiivinen! Mutta pakkohan sitä on varautua kaikkeen. Tsemppiä tulevaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppauksesta! <3 Kävin ostamassa apteekin oman testin lopulta. Yhden kappaleen pakkauksen. Ajattelin, että turhaa haaskata rahaa Clearbluehun ja kahta turha ostaa, jos sitä ei tarvitsekaan koskaan enää. No positiivinen se tuskin on, negatiiviseen on varauduttu henkisesti.

      Poista