maanantai 8. elokuuta 2016

Positiivinen jännitys

Jännitys ei ole aina huono juttu. Voi tietysti olla, mutta positiivinen jännitys voi olla jopa yksi parhaista tuntemuksia elämässä. Koejännitys koulussa, autokoulun inssissä tai pääsykokeissa, uuden koulun aloitus, uusi työpaikka, treffijännitys, uusi harrastus. Kaikki nämä ovat jännittäviä tilanteita, mutta loppujen lopuksi ovat yleensä positiivisia kokemuksia tai ainakin sellaisia, ettei niistä jää elinikäisiä traumoja. Tai ehkä autokoulun inssin reputtaminen ekalla kerralla ei ollut kiva kokemus, mutta selvittiin siitäkin. :)

Eniten positiivista jännitystä olen varmaan kuitenkin kokenut odottaessani raskaaksi tuloa. Kun lopetimme ehkäisyn käytön silloin joskus muinoin yli neljä vuotta sitten, sisälläni oli aivan uudenlainen kupliva jännitys. Olin todella valmis kaikin puolin uuteen elämänvaiheeseen, lapsen tuloon perheeseemme. Mietin, kuinka monta kuukautta raskaaksi tulo kestäisi vai tärppääkö ehkä jo ensimmäisessä kierrossa.

Kuukautiset olivat muuten viikon myöhässä ensimmäisellä yrityskierrolla. Olin jo hieman täpinöissäni kun odotin kuukautisia turhaan monta päivää. Tein negatiivisen raskaustestin kun kuukautiset olivat kuusi päivää myöhässä, ne alkoivat päivää myöhemmin. Johtui varmaan ihan siitä, että kierto oli sekaisin hormonien lopettamisen jälkeen. Samanlainen tilanne tuli muutamaa kuukautta myöhemmin. Muuten kiertoni oli aika tarkka. Siltikin yrityksen alussa havaitsin raskausoireita ennen kuukautisten alkua. Noin 1-1,5 vuotta olin joka kuussa positiivisen jännittynyt. Olin monesti varma, että nyt on varmastikin tärpännyt.

Kun jouduimme lapsettomuustutkimuksiin ja -hoitoihin, olin huonoista uutisista huolimatta edelleen toiveikas ja jännittynyt. Olin melko varma, että nyt tulen vihdoin raskaaksi kun kaikki keinot on käytössä. Kun kaikki sillä rintamalla on sittemmin mennyt pieleen, on positiivinen ja kupliva jännitys   jäänyt tauolle elämässäni. En ole ensimmäisten siirtojen jälkeen tuntenut näitä tunteita enää. Se on harmillista. Toivon, että olen joskus vielä jännittynyt ja innoissani positiivisella tavalla. Jos en raskaudesta niin jostain muusta aiheesta sitten.

2 kommenttia:

 1. Mulla alkaa myös nyt kahden vuoden rajapyykin lähestyessä ilmenemään tuota innottomuutta tähän yrittämiseen. Toki meillä varmasti toisi lisäjännitystä, jos lähtisimme jo niihin rankempiin lapsettomuushoitoihin, mutta niiden mukana tulee myös stressi erilaisista asioista, kuten rahasta ja ajankäytöstä yms. Mistähän muualta sitä jännitystä voisi hakea?
  Ainiin, katsoin eilen ekan jakson siitä Toisen kanssa-sarjasta. Kiitos vinkistä, se oli tosi hyvä ja jotenkin ne tunteet olivat niin hyvin näyteltyjä ja kaikki ne tilanteet niin tuttuja. Täytyy katsoa miten siinä käy, kun se eka jakso jäi niin jännään kohtaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaikkeen kyllästyy. Jopa lapsen yrittämiseen :) Kai sitä intoa joskus taas löytyy jostain. Niin ja kannattaa mennä rankempiin hoitoihin vasta kun siltä tuntuu, jos muut konstit eivät tepsi. Stressiä niistä tosiaan tulee. Pitääkin katsoa se Toisen kanssa uudelleen, en enää muista yksityiskohtia. :)

   Poista