lauantai 26. elokuuta 2017

Toiveikas elokuu

Elokuu on ollut todella kiireinen ja stressaavakin. Olen nukkunut liian vähän tai huonosti. Laiskottelupäiviä ei ole ollut ollenkaan, työt ovat alkaneet kunnon rysäyksellä ja lisäksi on ollut kaikenlaista projektia. Kesällä oli monta todella huonoa lapsettomuuspäivää. Nyt kun minulla ei ole ollut aikaa ajatella, kaikki on mennyt taas paremmin :) Heh.

Olen viettänyt aika paljon aikaa ystävien ja heidän lastensa kanssa. Näen, että oikeastaan kaikki ystäväni ovat enemmän tai vähemmän tiukilla lapsiperhearjen kanssa. He eivät kuitenkaan valita aiheesta minua ärsyttävällä tavalla. On luonnollista, että on rankkaa, kun ei saa nukuttua, lapset huutavat ja riitelevät eikä välttämättä saa tarpeeksi tukea mieheltä. Kuitenkin kaikki ystäväni arvostavat ja ovat kiitollisia lapsistaan, olivat he sitten putkahtaneet maailmaan helposti tai vaikeasti. On oikeutettua olla väsynyt, ärsyyntynyt tai stressaantunut. Olisi omituista, jos he pitäisivät nämä tuntemuksensa minulta salassa. Vain sen takia, että minä en lapsiarkea (ainakaan vielä) saa kokea.

Oudolla tavalla elokuun stressi on taas pistänyt elämää järjestykseen. Ihmiselle ei siis tee hyvää mietiskellä liikaa syntyjä syviä. Kaikella on rajansa. Rutiinit ja projektit on ihan hyviäkin. Ajattelin aloittaa pari säännöllistä harrastustakin.

Ainakin tällä hetkellä, tänään ja tällä viikolla olen uskonut, että kaikki järjestyy. Olen alkanut aina välillä ihan oikeasti uskoa siihen, että adoptiolapsi meille joskus hamassa tulevaisuudessa suodaan. Prosessi pitää vain käydä kärsivällisesti läpi, vaikka se tarkoittaa paljon byrokratiaa, koko elämän avaamista tuntemattomille ihmisille ja epävarmaa odotusta.

Muiden raskausuutiset ja höpinät lapsista ja lapsenlapsista eivät ole viime aikoina itseäni rasittaneet. Ehkä usko siihen, että oma odotukseni joskus vielä palkitaan, on vahvistunut viime aikoina. Olo on toiveikas. Ja lisäksi elämässä on onneksi muutakin kuin lapsettomuuden murehtimista.

4 kommenttia:

  1. <3 Ihanan positiivisia tunnelmia vaikeana aikana <3

    VastaaPoista
  2. Pidä toivo yllä! <3 Toivon niin, että onni pienessä paketissa teille suodaan :)

    VastaaPoista