keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Odotuksen vuosi 2019

Monta, monta vuotta olen odottanut. Aina on ollut seuraava askel, johon tähdätä. Seuraava lääkäriaika, punktio, alkionsiirto, adoptioneuvontakerta, adoptiolupa, hakupapereiden lähettäminen. Tämä kaikki on käyty läpi viime vuosina.

Nyt ei ole aivan selkeää seuraavaa askelta, jota odottaa. Juu, voin verkostoitua, elää täysillä, matkustella ja hankkiutua mahdollisimman hyvään fyysiseen kuntoon. Adoptiotaipaleella kuitenkin seuraava iso askel on lapsiesitys. Tähän pisteeseen on nyt mutkien kautta tultu. En jotenkin näe tämän  etapin odotusta samalla tavalla konkreettisena kuin edellisiä. On helppoa merkata kalenteriin, että sosiaalityöntekijän tapaaminen on 5.11. kello 14.30. Vaikeampaa sen sijaan on orientoitua siihen, että nyt sitä odotellaan 1-3 vuotta lapsiesitystä. Se ei tunnu yhtään todelliselta.

Joku kertoi odottaneensa puhelinsoittoa niin kovasti, että ei koskaan jättänyt puhelinta mihinkään vaan piti sen aina mukanaan. Jokainen pirinä herätti hetkeksi toiveen, mitä jos. Soiton odotusta kesti pari vuotta. Itse en osaa kyttäillä puhelinta, ainakaan vielä. Unohdan usein puhelimeni äänettömälle laukkuun tuntikausiksi. Jos puhelin soi, on se todennäköisesti mieheni tai äitini. Vielä en ole osannut toivoa, että se olisi adoptiovirkailija. Eihän se vielä ole mahdollistakaan. Toisaalta, adoptiokuvioissahan mikä tahansa on mahdollista. Olen vain tottunut siihen, että meidän kohdallamme kaikki menee mahdollisimman pitkän kaavan kautta. Näin ollen tässäkin tilanteessa yritän löytää kärsivällisyyttä ja voimia tulevaa odotusta varten.

Edessä on odotuksen vuosi 2019! Edellisten seitsemän odotusvuoden jatkona ;)

Mukavaa uutta vuotta 2019! Täyttykööt odotuksenne! Jos eivät, voimia siihen!

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti tämä odotus olisi mahdollisimman lyhyt. <3

    VastaaPoista
  2. Myös minä toivon, ettei teidän tarvitse enää kauan odottaa!❤ Tsemppiä!

    VastaaPoista